Vstupujete na stránky s obsahem pro dospělé.
Nikka Coffey Vodka 40% 0,7 l (karton)
Nejlevnější nabídky (7)
Popis produktu
Chuťový profil
- Vůně: Jemná a sofistikovaná s náznaky citrusů (čerstvá citronová a grepová kůra). Na pozadí sladké, krémové tóny.
- Chuť: Bohatá, jemná. Sladkost, citrusy, náznak koření a obilnin. V závěru pokračující sladkost se špetkou kyselosti citronové kůry.
Doporučení
Samotná, s ledem nebo v koktejlech.
Skvěle se doplňuje s chutí artyčoků, fíků, pepře, grepu nebo lanýžů.
Destilace
Japonská značka Nikka byla po řadu let známá především jako výrobce prémiových whisky. Nedávno se však rozrostla o nové produkty, které staví na mnoha letech zkušeností s destilací bílých spiritů a míchání whisky.
Nikka Coffey Vodka dokonale zachycuje neobyčejně jemnou chuť destilátů na bázi kukuřice a pšenice, které v palírně Mijagikjó vznikají na vzácném Coffeyho destilačním zařízení. Oba jsou posléze pečlivě blendovány a výsledný produkt nakonec prochází minimální filtrací přes březové uhlí. To vodce Nikka Coffey dodává její průzračnost, precizní vyváženost a jemnou texturu. V roce 2018 získala Nikka Coffey Vodka na cenách International Spirits Challenge zlato.
Coffeyho destilační zařízení
Název řady Nikka Coffey odkazuje na raritní Coffeyho destilační zařízení (předchůdce dnešních velmi rozšířených moderních kolon), na kterém whisky, gin a vodka Nikka Coffey vznikají. Navzdory složité obsluze, kterou je toto zařízení pověstné, nechal Masataka Takecuru, zakladatel společnosti Nikka a otec japonské whisky, v 60. letech dovézt ze Skotska rovnou dva jeho exempláře kvůli neobyčejnému charakteru a textuře, které destilátům propůjčuje. Výsledná řada Nikka Coffey je nejen skvělou ukázkou toho, jaký vliv má použití Coffeyho destilačního zařízení na výsledný produkt, ale také dokonalým dokladem umu a kreativity, kterými je společnost Nikka proslulá.
Příběh
V roce 1918 se mladý Masataka Taketsuru vydal do Skotska. I když jeho rodina odedávna vyráběla tradiční japonské saké, jeho srdce si získala whisky. Zapsal se na Univerzitu v Glasgow a stal se vůbec prvním Japoncem, který ve Skotsku studoval výrobu whisky. Jako učeň prošel několika skotskými regiony, včetně vyhlášeného Speyside.
Po návratu do Japonska si brzy uvědomil, že pokud chce vyrábět skutečně znamenitou a autentickou whisky ve skotském stylu, potřebuje se osamostatnit. A tak v roce 1934 založil Nikka Whisky a vybudoval první palírnu v Yoichi. Lokalita v mnoha ohledech připomínala město, kde Masataka studoval. A tak se zrodila špičková japonská whisky, která si v ničem nezadá se svým skotským protějškem.
Salty Dog
Ingredience:
- 45 ml vodky Nikka Coffey
- 120 ml čerstvé grapefruitové šťávy
- sůl
Postup přípravy:
- Okraj vychlazené sklenice Highball potřepe grapefruitem a otočíme do misky se solí.
- Na led nalijeme vodku a mícháme, aby co nejvíce vychladla.
- Doplníme čerstvou grapefruitovou šťávou a znovu promícháme.
Chybí či je nepravdivý některý důležitý parametr? Uvedené informace jsou pouze orientační, před zakoupením ve vybraném obchodě doporučujeme ověřit, že prodávaný model má klíčové vlastnosti dle vašich požadavků. I když se snažíme o maximální přesnost informací, bohužel nemůžeme zaručit jeho 100% správnost. Ceny produktů jsou uváděny včetně DPH.
Produkt zatím nemá žádné recenze.